KARAOKE SCENE MAGAZINE ONLINE! - Question about kiosks and remote functions Public Forums Karaoke Discussions Karaoke Scene's Karaoke Forums Home | Contact Us | Site Map  

Karaoke Forums

Karaoke Scene Karaoke Forums

Karaoke Scene

   
  * Login
  * Register

  * FAQ
  * Search

Custom Search

Social Networks


premium-member

Offsite Links


It is currently Sun Sep 22, 2019 12:10 am

All times are UTC - 8 hours





Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Fri Aug 30, 2019 5:08 am 
Offline
Super Plus Poster
Super Plus Poster

Joined: Sun Jun 29, 2008 5:49 pm
Posts: 1660
Been Liked: 127 times
Paradigm,,, my first question is: What equipment will I need for the kiosk setup? As is stands right now, my plan is to use an "all in one" computer with wireless capability, wired keyboard and wired mouse for the kiosk. I can get one used for around a hundred bucks (I can live with that). I assume I need a wireless router, what kinds will work? and I assume I will need some power cords dedicated to the kiosk and router. Part of my plan is to put all the kiosk gear into a soft piece of luggage on wheels just big enough to get the job done. I most likely will put padding inside the luggage. Am I going down the right path?

Again, many thanks for your response and input. Your answers to my questions were exactly what I wanted to hear :allears:


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Fri Aug 30, 2019 5:20 am 
Offline
Super Plus Poster
Super Plus Poster

Joined: Sun Jun 29, 2008 5:49 pm
Posts: 1660
Been Liked: 127 times
Another simple question is, would it be best if the operations systems for both the hosting computer and the kiosk to be the same? The laptop that will be used for hosting has Windows 10 installed and up to date. So, when I buy the used all-in-one, would it be best to look for one with Windows 10 already installed? (I suppose upgrading would be the simple answer to that)


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Fri Aug 30, 2019 6:19 am 
Online
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 27, 2005 11:31 am
Posts: 4659
Songs: 3
Location: Watebrury, CT
Been Liked: 256 times
mrscott wrote:
Another simple question is, would it be best if the operations systems for both the hosting computer and the kiosk to be the same? The laptop that will be used for hosting has Windows 10 installed and up to date. So, when I buy the used all-in-one, would it be best to look for one with Windows 10 already installed? (I suppose upgrading would be the simple answer to that)

If you're using Siglos, you can actually run linux on the kiosk computer as you basically are using a web browser for the kiosk. You can actually set it up to automatically open full screen into the web browser so your singers can't screw with it by locking out certain keys.

_________________
The Line Array Experiment is over. Nothing to see here. Move along.


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 1:49 am 
Offline
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Thu Aug 12, 2010 6:24 pm
Posts: 4796
Location: Phoenix Az
Been Liked: 1113 times
Danny is correct and that is exactly what i do. i load Lubuntu on all the kiosk laptops but have Windows 10 on my host computer. as long as it can go to a browser, anything will work as a kiosk. my kiosk laptops are Pentium M 1.4ghz single core with 512 ram.
that i all you need for a kiosk, anything more will be overkill and wasted money (that's why i use stupid $25 laptops.) but your idea will work for sure.
Attachment:
20190831_024041.jpg
20190831_024041.jpg [ 325.39 KiB | Viewed 1133 times ]

that is just a web page full screen.
on Siglos, this is the place requests go
Attachment:
20190831_024056.jpg
20190831_024056.jpg [ 529.29 KiB | Viewed 1133 times ]

though you can of course put it anywhere you want it to go and resize it to whatever scale fits your workflow the best. this is one of the great things with Siglos.
as for router, just go through the venues router. they have wifi, all that is necessary is A router....theirs is already in place and works just fine. i DO however use Elegiant WR750A extenders that i rename "Karaoke Request" and have them as an extender to the bars wifi so people can connect automatically no matter where i am. but this is not by any means needed, just something i added.
i have the kiosks in the same bag as my hosting laptop, along with all power cords and it is easy to roll.

_________________
Paradigm Karaoke, The New Standard.......Shift Happens


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 4:49 am 
Offline
Super Plus Poster
Super Plus Poster

Joined: Sun Jun 29, 2008 5:49 pm
Posts: 1660
Been Liked: 127 times
Paradigm Karaoke wrote:
Danny is correct and that is exactly what i do. i load Lubuntu on all the kiosk laptops but have Windows 10 on my host computer. as long as it can go to a browser, anything will work as a kiosk. my kiosk laptops are Pentium M 1.4ghz single core with 512 ram.
that i all you need for a kiosk, anything more will be overkill and wasted money (that's why i use stupid $25 laptops.) but your idea will work for sure.
Attachment:
20190831_024041.jpg

that is just a web page full screen.
on Siglos, this is the place requests go
Attachment:
20190831_024056.jpg

though you can of course put it anywhere you want it to go and resize it to whatever scale fits your workflow the best. this is one of the great things with Siglos.
as for router, just go through the venues router. they have wifi, all that is necessary is A router....theirs is already in place and works just fine. i DO however use Elegiant WR750A extenders that i rename "Karaoke Request" and have them as an extender to the bars wifi so people can connect automatically no matter where i am. but this is not by any means needed, just something i added.
i have the kiosks in the same bag as my hosting laptop, along with all power cords and it is easy to roll.


OK, that seems to be a starting point. I do see a possible issue coming into play quite often tho... with the types of shows and events I have in mind to do,, weddings, anniversaries, corporate parties, etc, there will be times that wifi will not be available to me. How do I rectify that situation?


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 6:12 am 
Online
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 27, 2005 11:31 am
Posts: 4659
Songs: 3
Location: Watebrury, CT
Been Liked: 256 times
mrscott wrote:
Paradigm Karaoke wrote:
Danny is correct and that is exactly what i do. i load Lubuntu on all the kiosk laptops but have Windows 10 on my host computer. as long as it can go to a browser, anything will work as a kiosk. my kiosk laptops are Pentium M 1.4ghz single core with 512 ram.
that i all you need for a kiosk, anything more will be overkill and wasted money (that's why i use stupid $25 laptops.) but your idea will work for sure.
Attachment:
20190831_024041.jpg

that is just a web page full screen.
on Siglos, this is the place requests go
Attachment:
20190831_024056.jpg

though you can of course put it anywhere you want it to go and resize it to whatever scale fits your workflow the best. this is one of the great things with Siglos.
as for router, just go through the venues router. they have wifi, all that is necessary is A router....theirs is already in place and works just fine. i DO however use Elegiant WR750A extenders that i rename "Karaoke Request" and have them as an extender to the bars wifi so people can connect automatically no matter where i am. but this is not by any means needed, just something i added.
i have the kiosks in the same bag as my hosting laptop, along with all power cords and it is easy to roll.


OK, that seems to be a starting point. I do see a possible issue coming into play quite often tho... with the types of shows and events I have in mind to do,, weddings, anniversaries, corporate parties, etc, there will be times that wifi will not be available to me. How do I rectify that situation?

Does your cell have a Hotspot in it? Use that.

_________________
The Line Array Experiment is over. Nothing to see here. Move along.


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 6:36 am 
Offline
Super Plus Poster
Super Plus Poster

Joined: Sun Jun 29, 2008 5:49 pm
Posts: 1660
Been Liked: 127 times
DannyG2006 wrote:
mrscott wrote:
Paradigm Karaoke wrote:
Danny is correct and that is exactly what i do. i load Lubuntu on all the kiosk laptops but have Windows 10 on my host computer. as long as it can go to a browser, anything will work as a kiosk. my kiosk laptops are Pentium M 1.4ghz single core with 512 ram.
that i all you need for a kiosk, anything more will be overkill and wasted money (that's why i use stupid $25 laptops.) but your idea will work for sure.
Attachment:
20190831_024041.jpg

that is just a web page full screen.
on Siglos, this is the place requests go
Attachment:
20190831_024056.jpg

though you can of course put it anywhere you want it to go and resize it to whatever scale fits your workflow the best. this is one of the great things with Siglos.
as for router, just go through the venues router. they have wifi, all that is necessary is A router....theirs is already in place and works just fine. i DO however use Elegiant WR750A extenders that i rename "Karaoke Request" and have them as an extender to the bars wifi so people can connect automatically no matter where i am. but this is not by any means needed, just something i added.
i have the kiosks in the same bag as my hosting laptop, along with all power cords and it is easy to roll.


OK, that seems to be a starting point. I do see a possible issue coming into play quite often tho... with the types of shows and events I have in mind to do,, weddings, anniversaries, corporate parties, etc, there will be times that wifi will not be available to me. How do I rectify that situation?

Does your cell have a Hotspot in it? Use that.


Never done it, but I suppose it's possible. It's a fairly new phone (Samsung Galaxy 8 Active, using Net10 as my carrier)


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 6:38 am 
Offline
Super Plus Poster
Super Plus Poster

Joined: Sun Jun 29, 2008 5:49 pm
Posts: 1660
Been Liked: 127 times
One thing you have to realize,,, I'm 57 years old, only started using computers in 2004 on a regular basis, got my first smart phone only last year.... so everything is a learning curve for me. However, I am not afraid of learning new tricks :D


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 6:45 am 
Online
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 27, 2005 11:31 am
Posts: 4659
Songs: 3
Location: Watebrury, CT
Been Liked: 256 times
I have a friend creating me a script for making my kiosks open up to the web page for my kiosks. But I am using OpenKJ.

_________________
The Line Array Experiment is over. Nothing to see here. Move along.


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sat Aug 31, 2019 11:28 am 
Online
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 27, 2005 11:31 am
Posts: 4659
Songs: 3
Location: Watebrury, CT
Been Liked: 256 times
Paradigm, not totally familiar but unless they're hooked up to the web version, arethey stuck with waiting until your show computer is fully functional? OpenKJ, I can set up the kiosk and the singers can start entering their requests before my main computer is even turned on.

_________________
The Line Array Experiment is over. Nothing to see here. Move along.


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sun Sep 01, 2019 3:37 am 
Offline
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Thu Aug 12, 2010 6:24 pm
Posts: 4796
Location: Phoenix Az
Been Liked: 1113 times
i have a Galaxy S8 and use it as a hotspot as well, works fine when necessary. you can also use a router on it's own like the Elegiant i mentioned. being online is not necessary, just being on a network.
thought i see no wifi being a VERY rare occurrence for you. ESPECIALLY doing weddings (most are in halls or close to a hotel with wifi), anniversaries (bars or even at home where everyone already has wifi) corporate parties (business all have wifi too), but your phone will work if you don't want the router idea.

no script necessary to have kiosks open up to the web page. just add Firefox to the autostart menu and it will open automatically when the computer boots, and set the firefox start page to be whatever your address is for the request service.

If openKJ does not wait until the host computer is ready before accepting requests, that's a new one to me.
seems rather odd, but in your scenario, my host computer is up before the kiosks anyway. it's no more than a minute or two.
but i still have control of when i can start taking requests. for instance, i do a trivia game before karaoke on wednesdays starting at 6:30, people try to put in songs before 7:00 and karaoke does not start until 9:00.

also, Openkj charges for and remote request option, Siglos does not.

_________________
Paradigm Karaoke, The New Standard.......Shift Happens


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Sun Sep 01, 2019 5:26 am 
Online
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 27, 2005 11:31 am
Posts: 4659
Songs: 3
Location: Watebrury, CT
Been Liked: 256 times
Paradigm Karaoke wrote:
i have a Galaxy S8 and use it as a hotspot as well, works fine when necessary. you can also use a router on it's own like the Elegiant i mentioned. being online is not necessary, just being on a network.
thought i see no wifi being a VERY rare occurrence for you. ESPECIALLY doing weddings (most are in halls or close to a hotel with wifi), anniversaries (bars or even at home where everyone already has wifi) corporate parties (business all have wifi too), but your phone will work if you don't want the router idea.

no script necessary to have kiosks open up to the web page. just add Firefox to the autostart menu and it will open automatically when the computer boots, and set the firefox start page to be whatever your address is for the request service.

If openKJ does not wait until the host computer is ready before accepting requests, that's a new one to me.
seems rather odd, but in your scenario, my host computer is up before the kiosks anyway. it's no more than a minute or two.
but i still have control of when i can start taking requests. for instance, i do a trivia game before karaoke on wednesdays starting at 6:30, people try to put in songs before 7:00 and karaoke does not start until 9:00.

also, Openkj charges for and remote request option, Siglos does not.

That last part is not true for using Siglos' online service. That I know costs around $15 a month while OpenKJ's only costs $9.99 a month.

_________________
The Line Array Experiment is over. Nothing to see here. Move along.


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Mon Sep 02, 2019 3:48 am 
Offline
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Thu Aug 12, 2010 6:24 pm
Posts: 4796
Location: Phoenix Az
Been Liked: 1113 times
DannyG2006 wrote:
That last part is not true for using Siglos' online service. That I know costs around $15 a month while OpenKJ's only costs $9.99 a month.

for online using their service, yes. but 100% of the people putting in requests from their phones will be in the building already and 99% already connect to the bars free wifi so there is no need for the online version. if need be, hotspot is added to my phone account and only costs $10 per month so that is an inexpensive option as well.
Siglos does not require internet for the remote request to function, i believe Openkj does, so just a different method.

_________________
Paradigm Karaoke, The New Standard.......Shift Happens


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Mon Sep 02, 2019 7:18 am 
Online
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Sun Nov 27, 2005 11:31 am
Posts: 4659
Songs: 3
Location: Watebrury, CT
Been Liked: 256 times
Paradigm Karaoke wrote:
DannyG2006 wrote:
That last part is not true for using Siglos' online service. That I know costs around $15 a month while OpenKJ's only costs $9.99 a month.

for online using their service, yes. but 100% of the people putting in requests from their phones will be in the building already and 99% already connect to the bars free wifi so there is no need for the online version. if need be, hotspot is added to my phone account and only costs $10 per month so that is an inexpensive option as well.
Siglos does not require internet for the remote request to function, i believe Openkj does, so just a different method.

Planning to get the paid version in a couple of weeks. I decided to go with Siglos after all. Ran it last night with 2 laptops acting as my kiosks, one of them being my second backup show computer, my first one was left home until I got a universal laptop power adapter which I picked up today. Thinking about changing the color of the kiosk to match the background color of my logo so it seems like it's all part of it.

_________________
The Line Array Experiment is over. Nothing to see here. Move along.


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Mon Sep 02, 2019 4:59 pm 
Offline
Extreme Poster
Extreme Poster
User avatar

Joined: Thu Aug 12, 2010 6:24 pm
Posts: 4796
Location: Phoenix Az
Been Liked: 1113 times
DannyG2006 wrote:
Paradigm Karaoke wrote:
DannyG2006 wrote:
That last part is not true for using Siglos' online service. That I know costs around $15 a month while OpenKJ's only costs $9.99 a month.

for online using their service, yes. but 100% of the people putting in requests from their phones will be in the building already and 99% already connect to the bars free wifi so there is no need for the online version. if need be, hotspot is added to my phone account and only costs $10 per month so that is an inexpensive option as well.
Siglos does not require internet for the remote request to function, i believe Openkj does, so just a different method.

Planning to get the paid version in a couple of weeks. I decided to go with Siglos after all. Ran it last night with 2 laptops acting as my kiosks, one of them being my second backup show computer, my first one was left home until I got a universal laptop power adapter which I picked up today. Thinking about changing the color of the kiosk to match the background color of my logo so it seems like it's all part of it.

the picture i posted up higher is my kiosk. you can change background color, background image, and a second image (the colorful light background is one and the part with my logo etc is a second image all in the settings) plus button color and text color.

_________________
Paradigm Karaoke, The New Standard.......Shift Happens


Top
 Profile Singer's Showcase Profile 
 
PostPosted: Mon Sep 02, 2019 10:28 pm 
Offline
Super Extreme Poster
Super Extreme Poster
User avatar

Joined: Mon Dec 10, 2001 3:57 pm
Posts: 22668
Songs: 35
Images: 3
Location: Tacoma, WA
Been Liked: 2039 times
mrscott wrote:
Quote:
Does your cell have a Hotspot in it? Use that.


Never done it, but I suppose it's possible. It's a fairly new phone (Samsung Galaxy 8 Active, using Net10 as my carrier)
You might have to subscribe to a higher data plan for the hot spot but it's worth it for those situations. I finally bit the bullet and got unlimited monthly. As long as your phone has service, you can provide wifi for your computer.

_________________
LIKE Lonman on Facebook - Lonman Productions Karaoke & my main site via my profile!
Image


Top
 Profile Personal album Singer's Showcase Profile 
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 151 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Privacy Policy | Anti-Spam Policy | Acceptable Use Policy Copyright © Karaoke Scene Magazine
design & hosting by Cross Web Tech